

Orezul negru, integral, de origine chineză este de mult cultivat in Câmpia Padană, in Italia.
La originea sa, era considerat un aliment nobil, servit doar împăratului, de aceea se mai numeste ''orezul interzis ''.
Orezul negru, integral, are bobul mic si foarte închis la culoare, de aceea i se spune ''negru''.
Isi păstrează după fiert bobul crocant, fiind o garnitura perfecta pentru carnea si pestele la cuptor.
Se fierbe circa 45 de minute ( 25 min in oala sub presiune ), ca orice orez integral.
In ambalaj vidat, se recomanda inchiderea pungii cu clips dupa desfacere.
Cu o rețetă pe cutie.
Orezul integral are o culoare proprie, in functie de varietate: cultivat sau sălbatic .
Orezul negru este o varietate hibridă, cultivată.
Aliment recomandat persoanelor cu diabet si boală celiaca, aduce un mare aport de fibre alimentare in organism si se digera usor.
Fiind un orez integral menține intacte toate elementele nutritive: lipide, vitamine, fier, seleniu, zinc si magneziu.
Ca vitamine, sunt prezente B1 si B2 si PP ( niacina )
Se digera usor, este recomandat tuturor vârstelor.
Bogat in antioxidanți, este folosit si in dietele pentru dezintoxicarea ficatului.
Protejează corpul împotriva acțiunii agresive a radicalilor liberi.
Este indicat in dietele persoanelor cu colite sau inflamații intestinale, cu diabet, obezitate si impotriva colesterolului rău.
SFAT UTIL: Inainte de a-l fierbe se clătește putin.
Orezul isi continua fierberea si după ce focul a fost stins, de aceea, fierbeți nu mai mult de 45 min si scurgeți-l imediat după fierbere.
In oala cu presiune se fierbe 25 minute.
PORȚIONARE : o cutie = 20 porții , porție la crud - 1/3 de cană sau 50 grame de persoană . Calorii pe porție =170.
BUNĂTĂȚI