

NOUA RECOLTĂ 2024/2025. EVOo, Ulei de măsline extravirgin, marca Montechicco.
Trasabilitate: varietate Coratina, cules manual in Puglia, agro di Trinitapoli - Italia. Sticla specială oferă conditii optime pentru menținerea calității uleiului.
Decantat natural, culoare galben intens cu reflexe verzi.
Gust fructat mediu cu retrogust pișcăreț si amărui de măslină si note înmiresmate de migdale amare.
Se recomandă consumului crud peste orice fel de meniu, 3 lingurițe la masă de persoană. Se poate prăji ( punct de fum înalt 210° ) sau folosi ca înlocuitor al untului topit la blaturile de tort, dulciuri si sosuri.
Sticluta "pocket", idealà pentru pus in geantă, luată in voiaj sau iarbà verde. 100 ml de ulei ar fi portia utilă de consum individual pentru 3 zile.
Uleiul de măsline extravirgin reprezinta un aliment care ar trebui sà insoteascà dieta noastra zilnica. Multi il prefera pentru aportul de arome din mancaruri insa specialistii in nutritie il recomanda pentru calitatile sale nutritionale deosebite.
Uleiul extravirgin este obtinut din prima presare la rece, cu aciditate sub 1% si gust superior. Acest ulei provine din presarea màslinelor varietate Coratina ( regiunea Puglia - Italia), culese manual si presate in aceeiasi zi a recoltei.
Pentru a-l conserva la nivel optim dpv nutritional, pàstrati-l inchis cu dop, in dulap si departe de surse de càldurà.
Pe blog vom publica retete, amànunte si curiozitàti din cultura uleiului de màsline, acest aliat al sànàtatii noastre.
BUNĂTĂȚI